• Posted by Bratosin Events
 • On October 24, 2020
 • 0 Comments

FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ PENTRU COPII ȘI TINERET

„STELE DE GHEAŢĂ”

A DOUA EDIŢIE A FESTIVALULUI- PRIMA EDIŢIE ONLINE 2020

 

INIȚIATOR – Bratosin Events

 

SCOPUL:

Datorită situației  fără precedent cauzată de pandemia COVID 19, precum și a duratei, incertitudinii și imprevizibilității situației din întreaga lume, cea de-a II-a ediție a festivalului național „STELE DE GHEAŢĂ” 2020 va avea loc ONLINE.

Festivalul este un eveniment cultural inedit, reunind muzică uşoară și tradiţională, cu specific de iarnă.

Am dori astfel să încurajăm tinerele talente și să oferim șansa de performanță, să stimulăm activitatea artistică acasă și să unim familiile în condiţiile actuale, să promovăm noi melodii și oportunități de interpretare a diverselor stiluri muzicale: muzică ușoară (pop, jazz, etno, musical, etc.) şi muzică tradițională cu tematică de iarnă sau tradiţională – colind.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor din palatele și cluburile  copiilor, grădinițe, școli, licee, asociații culturale și școli private din ţară.

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Concursul cuprinde următoarele secțiuni:

 1. Secţiunea ,,Interpretare muzică uşoară”- individual şi duet/grup vocal

Pentru această secţiune piesele vor avea temă de iarnă sau sărbători de iarnă, putând fi diverse genuri: pop, jazz, etno, musical, etc. Secţiunea Interpretare muzică uşoară se va desfăşura pe şase grupe de vârstă (5-25 de ani):

 1. grupa 5 – 7 ani;
 2. grupa 8 – 9 ani;
 3. grupa 10 – 12 ani;
 4. grupa 13 – 15 ani;
 5. grupa 16 – 18 ani;
 6. grupa 19- 25 ani.

Se calculează vârsta împlinită de concurent până la data concursului.

 1. Secţiunea ,,Interpretare muzica tradiţională”- solişti şi grupuri vocale”

Pentru secţiunea „muzică tradiţională”, piesele vor fi autentice, colinde specifice zonei din care vin concurenţii.

 

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS:

Fiecare concurent va trimite, până la data de  06 decembrie 2020  o filmare/videoclip pe adresa de mail bratosinevents@yahoo.com , după completarea formularului de înscriere http://bratosinevents.ro/formular/  şi dovada achitării taxei de concurs.

PIESA DIN CONCURS- poate fi o melodie de până 4 minute din diverse  stiluri muzicale: muzică ușoară (pop, jazz, etno, musical, etc.) şi muzică tradițională cu tematică de iarnă sau tradiţională – colind. Nu se acceptă pozitiv!

Rezultatele vor fi afișate pe pagina de facebook Bratosin Events pe data de 20 decembrie.

CERINŢE CU PRIVIRE LA VIDEOCLIP/FILMARE

 • Videoclipul trebuie înregistrat în ultimele 5 luni ( iulie- octombrie 2020) acasă sau la școală unde învață concurenţii;
 • Videoclipurile din participări la alte competiții, festivaluri sau concerte NU vor fi acceptate!
 • Videoclipul trebuie să fie înregistrat cu un telefon sau cameră într-o POZIȚIE ORIZONTALĂ cu cea mai clară imagine posibilă, sunet clar și fără corecții tehnice și editare;
 • Concurentul trebuie să cânte live. Coloana sonoră de studio NU ESTE PERMISĂ!

Taxa de înscriere este de:

 • 100 lei/ concurent;
 • 150 lei/ duet;
 • 150 lei/grup

Aceasta se va achita în contul: RO46BTRLRONCRT0487470001, cu mențiunile „Taxă participare concurs” și „numele concurentului”.

 

PREMII:

 • Organizatorii oferă tuturor concurenților diplomă de participare;
 • Se va acorda: trofeul Festivalului, premiul I, II, III, mentiuni pentru fiecare categorie de vârstă. Marele trofeu al festivalului va fi acordat concurentului cu media cea mai mare obținută în concurs;
 • În caz de egalitate între mai mulți concurenți, va conta nota președintelui juriului;
 • PREMII SPECIALE – pentru „Cel mai tânăr concurent”, „Cel mai bun duet”, „Cel mai bun artist”, „Cea mai bună interpretare a unui colind”, „Concurentul/a cu cele mai multe aprecieri”pe pagina Bratosin Events.
 • PREMIUL „VIITOR JURAT”, la proximul eveniment, oferit din partea organizatorilor.

 

JURIUL:

Juriul, care va fi format din profesioniști – reprezentanți ai organizatorilor, artişti consacrați,compozitori, producători, cântăreți, profesori, evaluează performanțele artistice cu note de 5 până la 10.  Membrii juriului păstrează confidențialitatea notelor și clasamentelor rezultate din jurizare. Membrii juriului, care sunt şi profesori ai concurenţilor admişi sau care provin de la instituţii care au reprezentanţi în concurs, nu vor juriza candidaţii respectivi, cu menţiunea că, în aceste cazuri, nota preşedintelui juriului se va dubla.

Deciziile juriului nu pot fi contestate sau anulate.

CRITERII DE NOTARE:

– Adecvarea melodiei, text/vârstă (categorii de vârstă):10%

– Gradul de dificultate al piesei: 15%

– Calităţile interpretative (precizia intonaţiei, claritate timbrală, amplitudine vocală, emisia, frazarea, simţul ritmic, stilul interpretării, particularităţi vocale,): 65%

– Expresivitatea artistică şi ţinuta scenică: 10%

`       Toate informaţiile vor fi publicate şi comunicate în timp util pe pagina de facebook  www.facebook.com/bratosinevents

Aşadar vă invităm să ne vizitați pagina și să ne dați un #like & #share pentru a informa căt mai mulți copii talentați doritori să participe la festival.

 

MULT SUCCES TUTUROR!

Organizator Festival: Bratosin Events

Persoană de contact Diana Bratosin, tel: 0742606397

 

 

0 Comments

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *